Vážení zákazníci. Ak na Vašu správu dlhšie nereagujeme, zanechajte nám prosím priamo v správe e-mailovú adresu. Budeme Vás čo najskôr kontaktovať.

Spomienkový popol - čo je to?

Urny na spomienkový popol, mini-urny, šperky na popol, šperky so zataveným popolom. 

Rozlúčiť sa a uložiť urnu do zeme môžete vtedy, ak pre Vás nastane ten správny čas, prípadne je možné ponechať si urnu doma natrvalo. 

Čoraz viac ľudí si volí ponechanie časti popola v spomienkovej urničke a uloženie hlavnej urny na cintoríne. Spomienková urnička môže byť veľmi vkusným a nenápadným doplnkom vo Vašom interiéri, no pre Vás bude predstavovať výnimočný a osobný klenot.  Malú časť popola zvládnete odobrať aj sami, prípadne o to môžete požiadať pohrebnú službu, ktorá pre Vás pohreb zariaďovala. Ak by ste s odobratím popola mali problém, radi Vám s tým pomôžeme a popol rovno umiestnime do pamätného svetielka, mini urničky  prípadne šperku. Možnosťou sú aj pamiatkové predmety.

Pamätné svetlo / mini urna

Pamätné svetlo je typ spomienkovej urny, kde môžete umiestniť malé množstvo popola alebo drobné osobné veci po zosnulom (šperky, fotky, vlasy, obľúbený predmet). Svetielko je možné zladiť s urnou, ktorú ste vybrali, zväčša ide o mini verzie štandardných urien. Sú prispôsobené tak, aby bolo možné v hornej časti umiestniť malú čajovú sviečku. 
Mini urna slúži na uschovanie malého množstva popola, alebo osobných vecí zosnulého, bez priestoru na čajovú sviečku. Väčšina mini urien je rozmerovo menšia ako pamätné svetielka, preto si vždy skontrolujte rozmer, aby sa Vám do vnútra zmestili osobné veci, ktoré tam chcete umiestniť.

Šperk

Rozlišujeme šperky, do ktorých sa popol vsypáva a šperky, do ktorých sa popol zalieva špeciálnou živicou.

S pomedzi šperkov ponúkame prívesky, náramky alebo prstene. Vyberiete si tak typ šperku, ktorý najviac vyhovuje spôsobu, ktorým ho chcete nosiť. Vďaka ich rôznorodosti si môžete vybrať šperk, ktorý Vám bude najviac pripomínať Vášho blízkeho, alebo niečo, čo mal rád. 

Šperky so živicou ponúkame v striebre a v zlate (9/14/18 karátov) vo farebných prevedeniach biele, žlté a ružové. Na výber je viacero farieb živice, prípadne je možnosť zvoliť si bezfarebnú živicu. Niektoré šperky sú na prvý pohľad na nerozoznanie od klasických šperkov, iné sú viditeľne originálne. V ponuke sú aj šperky, kde sa popol so živicou nachádza na zadnej strane a šperk je z prednej strany klasický. Každý takýto šperk je jedinečným originálom. Ich ponuka je naozaj široká a celý katalóg šperkov nájdete po kliknutí na nasledujúci odkaz: SEE YOU - KOMPLETNÝ KATALÓG ŠPERKOV. 

Ak si vyberiete šperk, ktorého cena nie je zobrazená, stačí ak nás kontaktujete a my Vám vždy aktuálnu cenu šperku preveríme. Tieto ceny zvyčajne závisia od zvolenej veľkosti (pri prsteňoch).

Pri voľbe šperku odporúčame prihliadnuť na spôsob nosenia. Šperky so živicou nie sú vhodné pre nosenie počas manuálnych prác, pobyte v saune či vystavovaniu vysokým teplotám ani chemikáliám. Platí to pre všetky druhy šperkov, pri živici je však nutné na to zvlášť upozorniť. Ak chcete vykonávať manuálne práce a zvažujete kúpu prsteňa s popolom, je dobré vedieť, že ho vždy pred prácou treba odložiť, prípadne si zvoliť radšej šperk vo forme prívesku či náramku.

 

Šperky, do ktorých sa popol vsypáva, sú cenovo dostupnejšie a veľmi obľúbené. Sú vyrobené z nerezovej ocele. Naplniť takéto šperky Vám pomôže pribalený mini-lievik. Do šperku sa zmestí malé - symbolické množstvo popola a rôzni sa podľa rozmerov konkrétneho šperku. Na výber je široká paleta týchto príveskov a náramkov, ich množstvo neustále dopĺňame. Ak máte otázky ohľadom plnenia alebo doručenia, neváhajte nás kontaktovať.

 

Ak máte otázky k výberu tej správnej urny, bude nám cťou Vám pomôcť. Môžete nás kontaktovať prostredníctvom:

  • telefónu na tel. č. 0944 330 282
  • na emailovej adrese amfora@amforaurny.sk
  • online chatu - pravý dolný roh stránky (ak Vám neodpovieme hneď, zanechajte nám v ňom aj Váš e-mail, aby sme Vás mohli kontaktovať)

 

S úctou,
kolektív Amfora urny